Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

Sirkelslag 2020

https://www.pkngrijpskerk.nl/userfiles/the%20search.jpgSirkelslag 2020

Sirkelslag YOUNG is een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar) uit heel Nederland. Je speelt het spel op vrijdagavond 7 februari 2020 vanaf je eigen locatie en speelt online tegen honderden andere groepen uit heel Nederland.

The Search nodigt jullie uit om 7 februari mee te doen!

Waar: Wingerd Grijpskerk, Nicolaasgrijpstraat 24-26

Tijd: 19.15u - 22.00u

Vijf redenen om mee te doen aan Sirkelslag YOUNG:

1. Sirkelslag YOUNG brengt bijbelse thema's op een laagdrempelige leuke manier bij de kinderen
  2. Sirkelslag YOUNG is goed voor de teambuilding, groepsopbouw en het vertrouwen binnen een groep
  3. Sirkelslag YOUNG is een kant-en-klaar programma voor een leuke avond
  4. Sirkelslag YOUNG spreekt kinderen niet alleen cognitief aan, maar juist ook op andere gebieden zoals creativiteit, kracht, inzicht & handigheid
  5. Sirkelslag YOUNG is gewoon erg leuk en spannend

02-02-2020

Op 02-02-2020  (2 februari) is er een GrijpsKERKT/family dienst waarin  de KONINGSBAND uit Haren ons muzikaal gaan begeleiden en waar zij diverse nummers zullen zingen.

De koningsband…mensen met een beperking – en wie heeft die niet - die naar hartenlust zingen en muziek maken. De één wat jonger, de ander wat ouder en allemaal even enthousiaste muzikanten. In onze speciale dienst die als uitzondering om 14.00 uur begint bent u van harte welkom aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk

Jeltje Tilma zal in deze dienst voorgaan

Tour de hap

1 maart 2020 Tour de hap:  koks en gasten opgelet!

Als vervolg op de voorgaande succesvolle eerdere Tour de hap willen we op zondag 1 maart  a.s. opnieuw een Tour de hap organiseren. Bij de Tour de hap maken deelnemers een gastronomische ronde bij verschillende ‘restaurants’ in  Grijpskerk. Eerder leidde dat tot verrassende combinaties van koks/gastheren en -vrouwen, een gezellige sfeer, leuke contacten en lekkere gerechten. Kinderen en jongeren deden enthousiast mee als gastheer, gastvrouw of kok.

Voor degenen die de vorige keren niet hebben meegedaan: Hoe werkt de Tour de Hap?

In de eerste plaats hebben wij “restauranthuizen” nodig waar de koks aan de slag kunnen gaan en de gasten plaats kunnen nemen.

Koks kunnen de gezinsleden van het betreffende restauranthuis zijn maar het is ook mogelijk dat koks van verschillende huizen elkaar vinden en met elkaar afspreken de gerechten te bereiden. De koks maken zowel het voorgerecht, het hoofdgerecht als het nagerecht. De gasten wisselen na ieder gerecht van restauranthuis maar de koks blijven dus in hun eigen “restauranthuis” en wisselen niet.

Naast de koks hebben we dus gasten nodig. De gasten doen in groepen van zo'n 6 personen 3 verschillende restaurants eer aan. We streven er naar de groepen een verschillende samenstelling te geven.  De gasten dragen met €5,- bij aan de kosten van de maaltijd.

Wij houden de Tour de Hap op zondag 1 maart van 11.30 tot 14.00 uur. De gasten verzamelen zich om 11.30 uur in de Wingerd. Daar horen de gasten waar ze naar toe gaan. Het voorgerecht duurt van 12.00 tot 12.30 uur waarna de gasten naar het volgende “restauranthuis” gaan. Daar begint het hoofdgerecht om 12.45 uur en duurt tot 13.30 uur. Vervolgens gaat men op pad naar het laatste “restauranthuis” voor het nagerecht waarvan om 13.45 uur gesmuld kan worden daarna sluiten we samen af met een kop koffie of thee in de wingerd.

Hoe meldt u zich aan? Dit kan door te mailen naar Thea Groeneveld thea.rene@hetnet.nl of Dina Pompstra dinapompstra@gmail.com  bellen met Thea 0681831137  of Dina 0594750839 het aanmeldingsformulier (voor in de kerkgebouwen). Vermeldt of u kok of gast wilt zijn. Als u kok wilt zijn graag aangeven waar uw ‘restaurant’ is. Aanmelden kan tot en met maandag 24 februari. Op dinsdag 25 februari maken wij de indeling, waarna de koks hun inkopen kunnen gaan doen.

Het Tour de hap team

Thea & Dina

INSTUIF 2020

ATTENTIE !!!!!!!    Instuif in de wingerd