Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

GrijpsKERKT/special

Uitnodiging voor 1 maart.

Er is dan een GrijpsKERKT/special dienst waarin The Young Church Singers uit Apeldoorn hun medewerking geven samen met Andre Bijleveld uit Enschede.

Ds. Jan Kroon zal de dienst voorgaan. Aanvang is 10.00 uur in de kerk aan de Nic. Grijpstraat.

Na afloop is er koffie en/of thee.      Van harte uitgenodigd!!

GrijpsKERKT/zang uitnodiging

Wij willen u van harte uitnodigen om mee te zingen in deze GrijpsKERKT zang op Zondag 5 april, 10.00 in de kerk aan de Nicolaasgrijpstraat te Grijpskerk.

Het thema van deze zangdienst is: “HOSANNA”

Deze dienst worden we begeleid op het orgel door organist Annekor Top uit Grootegast en onze voorganger is ds. Jan Kroon.

Wij hopen elkaar daar te ontmoeten en te genieten van alle liederen!

Tour de hap

1 maart 2020 Tour de hap:  koks en gasten opgelet!

Als vervolg op de voorgaande succesvolle eerdere Tour de hap willen we op zondag 1 maart  a.s. opnieuw een Tour de hap organiseren. Bij de Tour de hap maken deelnemers een gastronomische ronde bij verschillende ‘restaurants’ in  Grijpskerk. Eerder leidde dat tot verrassende combinaties van koks/gastheren en -vrouwen, een gezellige sfeer, leuke contacten en lekkere gerechten. Kinderen en jongeren deden enthousiast mee als gastheer, gastvrouw of kok.

Voor degenen die de vorige keren niet hebben meegedaan: Hoe werkt de Tour de Hap?

In de eerste plaats hebben wij “restauranthuizen” nodig waar de koks aan de slag kunnen gaan en de gasten plaats kunnen nemen.

Koks kunnen de gezinsleden van het betreffende restauranthuis zijn maar het is ook mogelijk dat koks van verschillende huizen elkaar vinden en met elkaar afspreken de gerechten te bereiden. De koks maken zowel het voorgerecht, het hoofdgerecht als het nagerecht. De gasten wisselen na ieder gerecht van restauranthuis maar de koks blijven dus in hun eigen “restauranthuis” en wisselen niet.

Naast de koks hebben we dus gasten nodig. De gasten doen in groepen van zo'n 6 personen 3 verschillende restaurants eer aan. We streven er naar de groepen een verschillende samenstelling te geven.  De gasten dragen met €5,- bij aan de kosten van de maaltijd.

Wij houden de Tour de Hap op zondag 1 maart van 11.30 tot 14.00 uur. De gasten verzamelen zich om 11.30 uur in de Wingerd. Daar horen de gasten waar ze naar toe gaan. Het voorgerecht duurt van 12.00 tot 12.30 uur waarna de gasten naar het volgende “restauranthuis” gaan. Daar begint het hoofdgerecht om 12.45 uur en duurt tot 13.30 uur. Vervolgens gaat men op pad naar het laatste “restauranthuis” voor het nagerecht waarvan om 13.45 uur gesmuld kan worden daarna sluiten we samen af met een kop koffie of thee in de wingerd.

Hoe meldt u zich aan? Dit kan door te mailen naar Thea Groeneveld thea.rene@hetnet.nl of Dina Pompstra dinapompstra@gmail.com  bellen met Thea 0681831137  of Dina 0594750839 het aanmeldingsformulier (voor in de kerkgebouwen). Vermeldt of u kok of gast wilt zijn. Als u kok wilt zijn graag aangeven waar uw ‘restaurant’ is. Aanmelden kan tot en met maandag 24 februari. Op dinsdag 25 februari maken wij de indeling, waarna de koks hun inkopen kunnen gaan doen.

Het Tour de hap team

Thea & Dina

INSTUIF 2020

ATTENTIE !!!!!!!    Instuif in de wingerd