Nieuws vanuit de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken.

De Verbinding van Juli & Augustus

Klik hier voor de Verbinding van Juli & Augustus. We wensen u veel leesplezier toe.

GrijpsKERK(T)

Update GrijpsKERKt

Vanaf het nieuwe kerkelijk seizoen willen we starten met maandelijkse laagdrempelige gezinsdiensten- voor alle leeftijden! Elke eerste zondag van de maand willen we elkaar ontmoeten, samen zingen, nadenken over inspirerende zaken en is er speciale aandacht voor de kinderen. Deze diensten hebben gezamenlijk de naam “GrijpsKERKt” gekregen.

GrijpsKERKt is daarmee de “paraplu” geworden van alle andersoortige diensten die er al waren in de gemeente; zoom-in, zang, thema, familie. Hieraan hebben we een vijfde toegevoegd; de special. Deze laatste diensten worden geheel vrij ingevuld..laat je dus verrassen!

Elke dienst wordt voorbereid door een team; er is dus een team zang, team zoom- in, team thema, team family en een team special.

Elke GrijpsKERKt- dienst krijgt daardoor een geheel eigen nadruk, maar de ingrediënten blijven altijd; een relaxte sfeer, ontmoeting met elkaar en een relevante boodschap om mee te nemen de week in.

Mocht u/ jij suggesties hebben voor GrijpsKERKt – in de vorm van een lied, thema of iets anders- laat het weten. Het is een dienst dóór en vóór Grijpskerk- iedereen is van harte welkom om mee te doen!

De kick off  is op 2 september!! Dus save the date en start je week en het nieuwe seizoen op 2 september om 10.00 aan de Nicolaas Grijpstraat.

Een sprong in het diepe. Afscheid KND groep 8

Op het afgeschermde gedeelte van de site kunt u/jullie de fotoreportage bekijken. (zie onder tabblad Kijk mee! / Foto's)

Kinderknutselmiddag 28 maart 2018

Woensdag-middag 28 maart 2018. Het was weer zover. Ruim 45 kinderen zochten de Wingerd weer op om een gezellige middag te beleven met paasbeestjes en mandjes maken. Ook werden de meeste kinderen geschminkt.  Er kwamen lekkere chocolade eieren in de mandjes en er werd zelfs buiten naar grotere eieren gezocht. Helaas werkte het weer niet zo mee, het regende een beetje, maar de lol was er niet minder om. Bedankt alle vrijwilligers.  Voor de fotoreportage gaat u naar AANMELDEN .....fotoreportage en klik op de betreffende woorden (uiteraard nadat u zich eerst heeft aangemeld, want anders werkt de knop AANMELDEN niet!)

Palmpasen 2018

Op Palmpasen was het weer een gezellige boel met alle versierde

Palmpasenstokken. Na een rondgang door de kerk werden alle stokken

voor in de kerk getoond.  Zie de foto reportage onder het tabblad AANMELDEN

bloemschikking 40-dagentijd 2018

SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN 2018 VEERTIGDAGENTIJD EN PASEN

Thema: “Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde”

UITLEG BIJ DE BLOEMSCHIKKING VOOR DE 6 ZONDAGEN.

In deze Veertigdagentijd op weg naar Pasen hebben wij iedere zondag

weer een “ symbolische bloemschikking”  in de kerk staan.

Het thema voor de bloemschikkingen is: “Een open deur: Onvoorwaardelijke liefde”

In de bloemschikking zien we een deur, als verwijzing naar Jezus. Het kleed over de

tafel is paars, de kleur van de Veertigdagentijd, kleur van inkeer, soberheid, bezinning.

Een lap jute verbeeldt de weg die wij gaan in deze veertig dagen, door de deur heen,

naar de toekomst. Achter de deur staan zes kaarsen, iedere zondag brandt er een meer,

omdat we dichter bij Pasen komen, omdat we blijven hopen op licht, ook als het donker is.

U kunt alle foto's bekijken door via aanmelden naar foto reportages te gaan (zie ook onder

KIJK MEE!  foto's)

Kerkomroep

U kunt via de website (http://www.kerkomroep.nl) diensten van de Protestantse gemeente Grijpskerk en omstreken beluisteren die via de kerkradio worden uitgezonden.

• Het live volgen van diensten die worden uitgezonden is mogelijk.
  • Ook kunt u diensten beluisteren die eerder zijn uitgezonden.

De app voor Iphone en Ipad is in de Appstore beschikbaar onder de categorie Lifestyle of via de zoekopdracht Kerkomroep.

Beluistert u de diensten liever via Android? Scan dan deze QRCode en dowload de gratis app.

Nieuws! > Nieuws / Agenda / Kerknieuws / Verbinding

Kerk aan Kerkplein te GrijpskerkOp zondag 22 juli beginnen we om 09:30 in de kerk aan het Kerkplein te Grijpskerk, waar dhr. D. Kruyt uit Leek hoopt voor te gaan. Thema: zomerdienst/zomervakantie