Sorting by

×
DSC_0039

Maak kennis met Lydia de Kok

Op 14 februari heb ik mij al even voor mogen stellen met een filmpje in de kerkdienst. Nu doe ik het ook online. Mijn naam is Lydia de Kok-Meeuse. Ik ben getrouwd met mijn lieve man Willem de Kok. Willem studeert wiskunde en natuurkunde, en is nu bezig met zijn afstudeerproject. We wonen samen met onze parkiet Ruby in Groningen. In onze vrije tijd wandelen we graag. Wat ik zelf ook graag doe, is skeeleren of lezen. Ik ben opgegroeid in Houten (Utrecht), maar voor studie ben ik naar het mooie noorden gekomen. Ik heb eerst een bachelor theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen gedaan. Daarna heb ik me een jaar verdiept in het Nieuwe Testament. Momenteel studeer ik aan de master gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen. Daarvoor kom ik een jaar bij jullie stage lopen.

Tot de zomer staat mijn stage in het teken van drie vakken. Allereerst praktijkverkenning. Voor dit vak mag ik allerlei aspecten van de kerkelijke gemeente en van het werk als predikant verkennen. Bijvoorbeeld wat de leeftijdsopbouw is van de gemeente, of wat jullie belangrijke diaconale doelen vinden. Een tweede vak heet leren geloven. Dat gaat onder andere over catechisatie en geloofsontwikkeling. Hiervoor heb ik al eens mee mogen kijken met de jongerengroep. Het derde vak is pastoraat. Daarvoor mag ik meelopen met Jan Kroon om te kijken hoe hij een pastoraal gesprek voert. En daarna mag ik het zelf leren door het te doen. 

Ik heb heel veel zin in mijn stage. Door de coronamaatregelen vraagt het om enige creativiteit en flexibiliteit om sommige opdrachten te doen. Maar tot nu toe is mijn ervaring dat jullie een warme, vriendelijke en behulpzame gemeente zijn. Ik heb er wel vertrouwen in. Ik zie ernaar uit u te ontmoeten binnen de mogelijkheden die er zijn. 

Hartelijke groeten,  

Lydia de Kok 

Ps. Mocht u mij willen bereiken, dan kan dat via mijn mailadres:  of u kunt mij bellen via 06 49 35 17 43. 

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lees meer

IN GESPREK MET…..

Dag, Al enige tijd terug is er het plan gemaakt om onze vernieuwde website meer onder de aandacht te brengen. Daarvoor is het idee geboren

Lees verder »