Sorting by

×
in gesprek (2)

IN GESPREK MET…..

Dag,

Al enige tijd terug is er het plan gemaakt om onze vernieuwde website meer onder de aandacht te brengen. Daarvoor is het idee geboren om een gemeentelid 10 vragen te stellen, waarna deze op zijn of haar beurt weer iemand anders in de gemeente vragen stelt.

Zo komt er een doorgaande beweging tot stand (hopen we…) En we hopen dat mensen zo nieuwsgierig worden en de site gaan bezoeken. We streven naar elke maand een nieuw persoon

Deze keer een gesprekje met Liesbeth de Vries-Hietkamp

Liesbeth de Vries-Hietkamp gaat voor verbondenheid (interview)

Liesbeth, 29 jaar jong, woont (samen met man en dochter) sinds 2018 in Grijpskerk, en wel op de Poelweg nummer 4, een plekje met een mooi uitzicht over de landerijen.

Volleybal is de sport die ze graag beoefent. Haar dochtertje Marthe van anderhalf jaar geeft haar veel energie, maar eerlijkheidshalve vermeldt zij ook dat dit kleine mensje soms ook energie kan slurpen, bijv. als  Marthe haar dag niet heeft of als ze zelf haar dag niet heeft.  Iets anders wat Liesbeth graag doet is taarten bakken. Ze houdt er daarbij van om alles zelf te bereiden, dus maakt ze geen gebruik van kant en klaar producten.

Sinds ze in Grijpskerk is komen wonen is ze lid van de Protestantse Gemeente  Grijpskerk en omstreken. Misschien kennen de lezers haar, want ze is regelmatig in de diensten aanwezig als beamist. Een christelijk lied dat haar aanspreekt is ‘Kijk eens naar de regenboog.’ Dit lied zingt ze voor Marthe, het geeft haar een gevoel van verbondenheid. Op de vraag welk Bijbelverhaal of -tekst ze het mooist vindt en waarom, antwoordt Liesbeth dat dit het verhaal van David en Goliath is: de underdog wint van iemand die groot en sterk is, slimheid is sterker dan uiterlijk vertoon en kracht.

Het belangrijkste in haar leven is haar dochtertje, man, de mensen om haar heen en gezondheid van die mensen.

Dan de slotvraag : Wat zou je willen doorgeven aan anderen? Liesbeth vindt het belangrijk mensen in hun waarde te laten. Als mensen boos reageren vindt zij het belangrijk rustig en vriendelijk te blijven. Vaak is er dan op een later moment een mogelijkheid om te praten.

Kijk eens naar de regenboog:
zie jij het soms gebeuren
dat van de zeven kleuren,
bijvoorbeeld rood of groen,
er één niet mee mag doen?
Nee, de één staat naast de ander 
en ze zijn, zoals je ziet,
steeds verbonden met elkander.

het volgende interview gaat met Liesbeth haar zus Dieuwerke Kootstra-Hietkamp (over een maand)

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lees meer