Sorting by

in gesprek (2)

IN GESPREK MET…..

• In gesprek met Nellie Ruiter, 65 jaar oud en wonende aan de Molenstraat 25 in Grijpskerk
  • Getrouwd met Jan
  • Nellie gaat graag met mensen om, net als zondag ’s ochtends naar de kerk gaan geeft het haar energie.
  • Nellie is al vanaf haar 7levensjaar lid van de PG Grijpskerk, daarvoor kerkte ze in Pieterzijl en Burum.
  • Op dit moment is ze lid van het College van Kerkrentmeesters en coördineert ze verschillende taken en werkzaamheden.
  • En springt ze bij daar waar nodig.
  • “Heer, die mij ziet zoals in ben”, Psalm 139 is een van haar favoriete liederen. Het is een tekst die rust geeft. Je bent niet alleen.
  • God waakt over jou.
  • Zo ook Exodus het verhaal van de uittocht uit Egypte, waarbij Mozes aangeeft de gegeven taak niet aan te kunnen.
  • En God zegt dat hij, Mozes kan vertrouwen op God. Dat heeft haar ook zo geholpen bij het maken van moeilijke keuzes in het leven.
  • Het geloof is voor Nellie de rots waar ze steeds op bouwt. Het geloof als houvast in je leven.