tijd voor........

De kerk onder het Coronavirus

Vanaf  juli zijn we overgegaan op diensten met maximaal 100 kerkgangers, zoals de overheid dat toeliet. Onze kerk heeft een capaciteit van 95 kerkgangers als we de 1,5 m afstand in acht nemen, dus dat is ons maximum. Bij die diensten houden we een protocol aan om besmetting met het coronavirus te voorkómen. De landelijke PKN heeft een rekenmodel laten ontwikkelen dat laat zien dat het in ons kerkgebouw verantwoord is nu weer samen te zingen.

De veiligheidscommissie wil uitproberen om in oktober geen registratie vóóraf te vragen voor kerkbezoek. U kunt in oktober dus gewoon naar de kerk komen. Tot nu toe was er altijd voldoende capaciteit voor alle kerkgangers. We sluiten echter niet uit, dat we, als de kerk vol is, we mensen bij de deur terug moeten sturen. Kom dus op tijd! Wel wordt bij de ingang uw naam genoteerd, zodat bekend is wie die zondag in de kerk waren.

De veiligheidscommissie heeft moeten besluiten, met ingang van 20 september 2020, na de diensten geen koffie en thee meer te schenken. Redenen zijn de oplopende besmettingscijfers in ons land en de ervaringen bij het koffiedrinken van de afgelopen weken, waarbij het niet haalbaar bleek de onderlinge afstand van 1,5 m in acht te nemen tussen de koffiedrinkers.

We proberen alle bijeenkomsten zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar deelname aan de activiteiten blijft wel de verantwoordelijkheid van de individuele kerkganger.

=======================================

* Ook  zijn de diensten te beluisteren via de Kerkomroep. Kijk voor de uitzendtijden op de website. Het is mogelijk dat u op de uitzendtijd geen verbinding kunt krijgen. De website is dan overbelast. Het advies is tijdig af te stemmen en als het niet lukt met de verbinding, op een later tijdstip de dienst terug te luisteren. Ook kan u de liturgie meelezen via aanmelden -- LITURGIE (2e tabblad)

* De kennismakingsbijeenkomsten met predikant en kerkelijk werker zijn uitgesteld. U krijgt bericht als deze hervat worden.

Reageer! > tijd voor........ / Brand een kaarsje / Denk verder!

Kerk aan Nic. Grijpstraat te GrijpskerkOp zondag 27 september beginnen we om 10:00 in de kerk aan de Nic. Grijpstraat te Grijpskerk., waar ds. J. Kroon en KW J. Elzinga-Bakker hoopt voor te gaan. Thema: Startzondag