Sorting by

×
Website

De toekomst van ons kerkgebouw

De afgelopen weken is de werkgroep ‘nadenken over ons kerkgebouw’ meerdere keren bij elkaar geweest. De werkgroep bespreekt onder leiding van Louis Bakker de opties om ons kerkgebouw toekomstbestendig te maken. Louis Bakker ondersteunde ons in 2019 bij het maken van een keuze voor één van beide kerkgebouwen.

We werken naar een toekomstvisie voor het gebouw

In deze visie bundelen we de kerkelijke, theologische en maatschappelijke invalshoek. We houden rekening met het verleden van het gebouw. Ook geven we denkrichtingen waarmee we in de verre toekomst het gebouw blijven gebruiken. Ook beschrijven we wat ons kerkgebouw moet uitstralen, welke voorzieningen nodig zijn en welke wensen we hebben. De visie vormt de basis voor nieuwe werkgroep(en) die concrete invulling van de planning gaan maken. Het doel is de plannen voor 2025 te realiseren.

We hebben verschillende kerkgebouwen bezocht

Deze kerkgebouwen zijn allemaal kort geleden gerenoveerd. We hebben gekeken wat wij hiervan kunnen leren. Hoe hebben deze kerken de kerkzaal intiemer gemaakt? Hoe gaan ze om met duurzaamheid? En tegen welke zaken liepen ze aan tijdens de verbouwing? De inzichten uit deze gesprekken nemen we mee in ons advies.

30 november praten we u bij op de gemeenteavond

aanvang: 19.30 uur

Tijdens deze gemeenteavond presenteren we ons (voorlopige) advies. We gaan dan graag het gesprek aan hoe u de toekomst van het kerkgebouw voor u ziet. Zien we u dan?

Namens de werkgroep ‘Nadenken over ons kerkgebouw’

Deel dit bericht

Lees meer

Kind van de Zondag

Dit jaar kunnen kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar het Kind van de Zondag zijn. Het aansteken van de Paaskaars, kaartje aan de bloemen

Lees verder »